Namaz Kılmanın Önemi

Namaz Kılmanın Önemi ;

Es-Selamu Aleykum Ümmet-i Muhammed-i Sevgili Din kardeşlerim,
Konumuz Namaz , En üstün ibadetlerin Başı olan Namaz. Yüce Rabbimiz Allahu Teala ' nın Biz Hidayet yolunda ilerlemeye çalışan tüm kullarının en üstün görevi,İbadet,Namaz. Evet Namaz kılmamızı Yüce Rabbimiz bize Ankebut Suresi 29-45 Ayet-i kerimesinde bildirmektedir ;


"Şüphesiz ki namaz hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar."
Ankebût sûresi (29), 45


    Evet Sevgili din kardeşlerim, Şüphe yoktur ki,Seccade'de bulunduğumuz vakit Yüce Rabbimize en yakın olduğumuz anlardan birisidir.Yere serdiğimiz seccademizin üzerinde iken dünya hayatı ile ilgili olan bütün düşüncelerimizi manevi olarak geride bırakmalıyız ve kılacağımız namaz da tam bir huşu yakalamaya çalışacağız,nitekim  Namaz kılar iken huşuyu yakalayabilmemiz için dünyevi düşüncelerimizi bir kenara bırakabilmeyi öğrenmeliyiz. 

Şöyle düşünelim sevgili din kardeşlerim,Huzurunda bulunduğumuz Alemlerin Rabbi olan Yüce Allahu Teala 'dır. O ' nun huzurunda iken Yaratıcımızın bizi izlediğini aklımızdan çıkartmamaya çalışmalıyız, Namaz ibadetlerin en üstünü olduğuna göre,Namaz ımızıda En içten,samimi,tam benliğimiz ile,bütün maddevi düşüncelerden sıyırıp sadece Maneviyatımız,Yüce Rabbimizin Rızasını kazanabilme, Namazımızı O 'na en içten,samimi şekilde kulluk vazifemizi yerine getirme arzusu taşıyarak yapmalıyız. 

Yüce Rabbimiz Mu'minun Suresi 1. Ayet-i kerimesinde şöyle buyurmuştur;

"Namazlarını hûşu ile kılan müminler kurtuluşa ermişlerdir." buyrulmaktadır. (Mü'minun Suresi,1.Ayet)

Yüceler Yücesi Güzel Mevlamız biz kullarına bu Ayet-i Kerimesinde Apaçık bir şekilde ifade etmiştir.

Alemlerin Rabbi Yüce Allahu Teala,bizleri günde beş kez huzuruna davet etmektedir sevgili din kardeşlerim,

Hayye alassalah ( Haydi namaza geliniz )
Hayye alel felah ( Haydi kurtuluşa geliniz )

Her gün memleketimizin Güzel caddelerinde yankılanan Rabbimin Şu Güzel Çağırısına icabet etmemiz,ne kadarda güzel olur değilmi sevgili kardeşlerim,Ezanımız kurtuluşun daveti, Rabbimizin çağrısı...Evet sevgili din kardeşlerim. Bizler Ümmet-i Muhammed-in bireyleri olarak Emrolunduğumuz gibi , Rabbimize ibadet ve itaat te bulunmalıyız. Şu Güzel Kainatımızın Yaratıcısı Güzel Rabbimiz, Ümmet-i Muhammed-in Yönünü  Razı olacağı yöne döndürsün inşaAllah.

Sevgiler ...