Alkol ve Şeytan İlişkisi

Alkol ve Şeytan İlişkisi Mutlaka Okuyun


Değerli Okuyucular ; Alkol ve Uyuşturucu Madde kullanımı zilleti günümüz ahir zamanında o kadar aşırıya ulaşmış seviyededir ki güzel çocuklarımız, gençlerimiz, üniversite, hatta lise öğrencileri kadar kücük bir kitleye kadar inmiş durumda. Peki şöyle Gönülden bir Euzu Besmele çekip yazımızın geri kalan kısmını okumaya devam edelim dilerseniz. 

Alkol kullanımın 1-2 şişe den bir şey olmaz mantıgıyla başlayan bu şeytani arzunun nasıl geliştiğini biliyor musunuz. Evet bir çok kişiden duymuşsunuzdur , ben sarhoş olacak kadar içmiyorum,bana zararı yok ,varsa da kendime dir diyen insanları, Bu kabul edilebilir bir gerçek değildir sevgili kardeşlerim, Bunun sınırı içen hiçbir kimseye bir bardak ile kalmaz,ne için biliyormusunuz.Çünkü insan düsünce yapısı kullandıgı alkol ile berraklıgını yitirmeye başlar ve bulanık vesveselere daha çok kulak vermeye başlar. Nasıl mı . Ne için insanlar alkol aldıklarında kavgalar,zina pislikleri,gıybet ve insanın kendisine zararı olan kötü arzular daha kolaylasıyor. Çünkü berraklığın kaybolması yani buna içilen alkolun verdigi tesir ile bulanıklasan düsünceler, Şeytanın bize fısıldadığı ve bize kötülükten başka hiçbir şey getirmeyecek bu nefsani arzuların gerçekleşmesi bir an meselesidir. İnsanın kendini rahat hissetmesi ,cesaretinin gelmesi ve bunun gibi iradesiz davranıs sergileyen insan, sonunda iyi düsünemeyen aklı dengesi ile doğru olmayacak bütün davranısları dogalmıs gibi yaşamaya başlar ve her bir damlası ile kendi kendine kötülük yaptıgının farkındalığından daha da uzaklaşır.
şeytanın bu ve bunun gibi diğer yollarla biz Müslümanlara verdiği zarar ve kayıp gerçekten o kadar büyüktür ki bu felakete yol açacak boyutlara gelebilir...

Yüce Rabbimiz Maide Suresi 91 Ayet'te Şöyle buyurmuştur;

Şeytan, içki ve kumarla sizin aranıza düşmanlık ve kin sokmak ve sizi Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık bunlardan vazgeçtiniz değil mi?

Evet Yüce Rabbimizin bizlere O Yüce kitabında biz müslümanlar için şeytanın bir maşa olarak kullandığı içkinin ne denli bizi Cenab-ı Hakk tan uzaklaştırmaya çalıştığı bir madde olduğunu , maneviyatimizi kaybettirmeye çalışıp bizleri madde dünyasında oyalamaya çalıştığını anlayabiliriz.

İçkili iken bir insan maneviyat tan uzaklaşmış ve şeytanın sevdiği bir insan konumuna düşüyor,çünkü İnsan içki kullandıktan sonra yanlış olan şeyleri doğruymuş gibi hissetmeye başlıyor ve bir bardak ile başlayan alkol tesiri ile devamını getirtiyor ve sonunda kullanan insanı kendine esir ediyor ve insanlıktan cıkartıyor.

Şeytanın biz Müslümanları yoldan cıkartmak ve Bizi Hakikatimizden uzakta tutmaya çalıştıgı bir silahı olan İçkiyi Sevmeyelim,Kullanıyorsak bile şöyle bir süreliğine alkolun tarafından değilde hakikat tarafından bakarak bunu düsünelim Sevgili Din kardeşlerim.

Selam ve Dua ile