Dünya Nedir Ahiret Yurdunun Yanında

Dünya Nedir , Ahiret ' in yanında ... ( Okuyalım Din kardeşlerim )


Selam Aleykum Sevgili saygı değer Din kardeşlerim..

Dünya...Evet Ahiretin tarlası dediğimiz yaşam alanı, Yüce Rabbimiz Allahu Teala ' nın biz insanlığa bir geçim kapısı ve test alanı olarak Yarattığı Şanını ve Ululuğunun mükemmel bir ispatı. Sübhan olan Rabbimizin kusursuz yaratma sanatı..Bu güzellikler içerisinde bir de Yüce Rabbimizin bu eşsiz sanatını biz kullarına lütuf etmesi...Nasıl mı..hiç düşünüyor muyuz , Eğer gözlerimiz olmasaydı..ya Kulaklarımız işitmeseydi..Ya da onca güzellikler içerisindeki kokulardan koklayamasaydık..Ya da o leziz nimetleri tadamasaydık... Evet Yüce Allahu Teala ' nın Tecellisinin En büyük hikmetlerinden sadece bir kaç tanesi bize bagışladığı duyu organlarımız .. Ne büyük bir sanat.. Kainatta yaratılmış sayısını bile bilemeyeceğimiz onca lütuf ve güzellikler ...Peki nedir tüm bunların gayesi biz insanlar sadece bu dünyaya bu güzellikler içerisinde yaşayıp son olmak için mi gönderildik..Hayır...Elbette Yüce Rabbimizin Yarattığı tüm şeyler içerisinden istifade edip O ' na Hakkı ile Hamd u Sena edebilmeli ve Zatı,Şanı Yüce Rabbimizin bize faydalanmamız için bağışladığı , Nimetlerinden yararlanırken O ' nun Ne kadar Güzel bir Yaratıcı olduğunu unutmamalıyız, Tefekkür edip , bize lutfettiklerinden doğru bir şekilde istifade etmeli ve bizlere bir sebep ile gönderdiklerini yine Yüce Rabbimizin rızası doğrultusunda kullanmaya gayret etmeliyiz..

Dünya Ahiretin Tarlası.....

Evet Dünya Hayatı yalnızca bir oyalanmadan ve eğlenceden ibarettir.Yüce Rabbimiz bunu ;

Ankebut Suresi 64. Ayet te şöyle bildiriyor ;

Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler!

Yüce Rabbimizin bizlere verdiği fırsatı gerçekten çok iyi değerlendirip , biz Müslüman (teslim olmuş) ların gerçek yaşam yurdu olan ve Nimetler içerisinde Rabbimizin ihsanıyla O ' nun Zat'ı Zül Celali' nde Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa ( Aleyhisselatu Ves Selam) ve O nun Kıymetli Sahabilerinin mekanı olan Ahiret' in Cennet yurduna hazırlanmamız gerekli din kardeşlerim.. Burası bir imtihan sahası olduguna göre bizler önceden hazırlayıp ,sonsuzluk yurduna neler taşıdığımıza bir bakalım.

Şöyle bir düşünün, bir tarlanız var ve oraya domates ekiyorsunuz..ilgilenip büyütüyorsunuz ve zamanı geliyor o ektiginiz fidanlardan domates değil de karpuz çıkıyor.. Sizce bu mümkün mü Değerli din kardeşlerim..Hayır dediğinizi duyabiliyorum. Öyleyse niyet edeyim , yazımın devamında bahsetmek istediğim de şu dur ki; Bizler bu dünya hayatında neler ile meşgul olup neye yatırım yaparsak, Hakk olan Ölüm vaktinden sonrada Gerçek vakitte tam karşımızda bulacağımızda hazırladığımız ektiğimiz şeyler olacaktır. Yani Madde aleminde kendimizi gencligimizi ve geleceğimizi heba mı ettik yoksa İnanan 'ların yurdu Cennet için Yüce Rabbimiz'den gelen ihsanı, lütufları ' O ' nun rızası , ahiret yurdu , için mi kullandık.. Şu bir Gerçektir ki,bizler ektiğimizi biçicileriz ve neler yaparsak karşılıgınıda alacağımız bir gerçek, Ne kadar manasız dır ki, 60 hadi 80 ya da biraz daha fazlası ...yaşanacak olan dünya hayatı ve getirileri için, Sonsuz hayatı ve Ebedi getiriyi kaybetmek..Lütfen biraz düşünün..

Sevgili Din kardeşlerim,Hepiniz haklarınızı helal ediniz, Yüce Mevlamız, İnşaAllah bizleri kendine yakin eylediği ve Geçiçi dünya hayatı degil , Ahiret yurduna hazırlanan kullarıyla haşreder ve Hazreti Muhammed Mustafa Efendimiz ve Sahabileriyle Yaydığı İslam 'a yakışan bir Ümmet bireyi olabilmeyi Rahmeti ile nasib eyler..